O fa'afitauli masani i le fa'amamāina o fa'amau malosi maualuga ua fa'ailoa mai

O le faʻafitauli faʻamamaina o faʻamau malosi maualuga e masani ona faʻaalia pe a maeʻa togafitiga vevela ma faʻafefe, ma o le faafitauli autu o le fufuluina e le mama. O le i'uga o le fa'aputuga le talafeagai o mea fa'apipi'i, o lo'o tumau pea le lye i luga o le fogā'ele'ele, fa'atupu ai le 'ele o le 'ele'ele ma mu alkali, po'o le le sa'o o le filifilia o le suau'u tineia e 'ele ai le fa'amau.

1. Filogia e maua i le taimi e fufulu ai

A mae'a ona tineia, ona fa'amama lea o mea fa'apipi'i i le mea fa'amama silicate ona fufulu lea. O mea mautu na aliali mai i luga. O mea na su'esu'eina ile spectrometer infrared ma fa'amaonia ole silicate inorganic ma iron oxide. E mafua ona o le toega o le silicate i luga o le mea faʻapipiʻi pe a uma ona fufulu le atoatoa.

2. O le fa'aputuina o fa'amau e le talafeagai

A maeʻa faʻamau faʻamaʻi faʻaalia faailoga o le faʻaleagaina, faʻafefe i le eter, tuʻu le eter e faʻafefe ma suʻe le toega gaʻo o totoe, o ia mea e maualuga mea o lipids. O lo'o fa'ailoa mai ai o mea fa'apipi'i e fa'aleagaina i mea fa'amamā ma tineia suau'u i le taimi e fufulu ai, lea e liusuavai i le vevela vevela ma tu'u ai ni ma'ila mu. O ia mea e fa'amaonia ai e le mama le fa'amau. Iloiloina i le spectrometer infrared, o se faʻafefiloi o le suauu faavae ma le eter i le suauu tinei. O le eter atonu e sau mai le faʻaopoopoga o le suauʻu tineia. O faʻamatalaga auʻiliʻili o le suauʻu tineia i totonu o le ogaumu fusipaʻu mata e faʻamaonia ai o mea faʻapipiʻi o loʻo i ai sina faʻamaʻiina i totonu o le suauʻu tineia ona o le faʻaputuina le talafeagai i le taimi o le faʻamafanafanaina, ae e toetoe lava a le amanaiaina. O lenei faʻalavelave e fesoʻotaʻi ma le faʻamamaina o le faʻagasologa, nai lo le faʻafitauli o le suauʻu tineia.

3. Toega luga

O le toega pa'epa'e i luga o le sikulima malosi maualuga na su'esu'eina e alaleo infrared ma fa'amaonia o le phosphide. E le'i fa'aogaina se vaila'au fa'amama vai e fa'amama ai le tane vai, ma o le su'esu'ega o le tane fufulu na maua ai e maualuga le soluble carbon i le tane. E tatau ona sasaa le tane i taimi uma, ma e tatau ona siaki soo le maualuga o le lye i totonu o le tane vai.
4. Mu alkali

Malosi maualuga tineia sikuli vevela totoe blackening ei ai se toniga, lamolemole suauʻu i fafo uliuli. Ae i totonu o le mama pito i fafo o loʻo i ai se vaega lanu moli. E le gata i lea, o loʻo i ai vaega o le lanumoana lanumoana poʻo le mumu mumu.
Ua iloa o le vaega mumu i luga o le sikulima e mafua mai le mu alkali. O le vaila'au fa'amama alkali o lo'o i ai chlorides ma calcium fa'apipi'i o le a mu fa'amau u'amea i le taimi o togafitiga vevela, ma tu'u ai fa'ailoga i luga o fa'amau.

E le mafai ona aveesea le alkalinity luga o uamea fasteners i le suauu tineia, ina ia mu luga i le vevela maualuga austenite ma aggravates le manua i le isi laasaga o le ita. E fautuaina e fufulu ma fufulu lelei mea faʻapipiʻi aʻo leʻi faʻavevela togafitiga e aveese atoa ai mea o totoe o le alkali e mafua ai le mu i faʻamau.

5. Fa'amama le talafeagai

Mo faʻamau lapopoa, polymer aqueous solution tineia e masani ona faʻaaogaina. A'o le'i tineia, e fa'aaoga le vaila'au fa'amama alkali e fa'amama ma fufulu fa'amau. A uma ona tineia, o mea fa'amau ua elea totonu. O suʻesuʻega faʻatasi ma spectrometers infrared faʻamaonia e faʻapea i le faaopoopo atu i le uʻamea uʻamea, o loʻo i ai le sodium, potassium ma le sulfur, e faʻaalia ai o loʻo pipii le faʻapipiʻi i totonu o le vailaʻau faʻamamaina alkaline, masalo o le potassium hydroxide, sodium carbonate poʻo mea tutusa, faʻaleleia le ele. O le fufuluina o mea faʻapipiʻi e siakiina mo le tele o le faʻaleagaina ma e fautuaina foi le sui soo o vai fufulu. E le gata i lea, o le faʻaopopoina o le inhibitor ele i le vai o se auala lelei foi.


Taimi meli: Tes-30-2022