E te iloa le eseesega i le va o le uliuli ma le phosphating uliuli o fao drywall?

Phosphating o le faagasologa o le faia o se phosphate chemical conversion film e ala i vailaʻau ma electrochemical reactions, ma o le phosphate liua ata tifaga ua taʻua o le phosphating film. O le autu autu o le phosphating o le puipuia lea o le uʻamea faavae ma puipuia le uamea mai le pala i se tulaga patino; Fa'aaogaina mo le fa'auluina a'o le'i valiina e fa'aleleia atili ai le fa'apipi'i ma le fa'ama'i o le ata vali; Fa'aaogaina e fa'aitiitia ai le fa'alumaina o le suau'u i le taimi o le galue malulu.

O le Phosphating ose faiga masani e masani ona fa'aoga muamua a'o le'i togafitia. I le mataupu faavae, e tatau ona auai i vailaau suiga membrane togafitiga. Afai lava e faʻaaogaina i le phosphating o luga o le sila, e mafai foi ona faʻaogaina metala e le o ni ferrous e pei o le alumini ma le zinc i le phosphating. O le faagasologa o le faatofuina o se mea faigaluega (umea, alumini, po o le zinc) i totonu o se vaifofo phosphating (o nisi o vaifofo e faavae i le phosphate acid) ma le teuina o se vaega o le tioata liua tioata phosphate ata tifaga i luga o le fogaeleele e taua o le phosphating.

fa'amago puipui fa'amago O le fa'auliuliuli o se auala masani o le fa'afefe o le vevela. O le mataupu faavae o le fatuina lea o se vaega o le oxide film i luga o le uʻamea e vavae ese ai le ea ma ausia le faʻamoemoe o le puipuia o le ele. Pe a le maualuga mana'oga o foliga vaaia, e mafai ona fa'aogaina le fa'auliuli. O luga o vaega uamea e liu uliuli, o nisi o ia mea e taʻua o le lanumoana. O togafitiga fa'afefeteina o se vaila'au fa'apipi'i. O lana galuega autu o le faia lea o se ata tifaga mafiafia o le oxide i luga o le mea faigaluega, puipuia le pala ma le 'ele, ma faʻaleleia le ofuina o le mea faigaluega. Na'o le togafitiga i luga ole a le afaina ai le fausaga i totonu. E le o se togafitiga vevela, e matua ese lava mai le tineia.

O faʻamau malosi maualuga e faʻaaoga ai le phosphating, lea e mafai foi ona aloese mai faʻafitauli faʻaleagaina o le hydrogen. O le mea lea, o faʻamau i luga aʻe o le vasega 10.9 i totonu o fale gaosi oloa e masani ona faʻaaogaina togafitiga o le phosphating. O le fa'auliuli + o le suau'u ose fa'apipi'i ta'uta'ua mo mea fa'amau fa'apisinisi ona e sili ona taugofie ma e foliga lelei a'o le'i fa'aaogaina suauu. Ona o lona lanu uliuli, e toetoe lava a leai se malosi e puipuia ai le ele, o lea o le a vave ona pala e aunoa ma se suauu.

Mo nisi fa'amatalaga i fao drywall, fa'amolemole fa'afeso'ota'i matou.


Taimi meli: Iuni-19-2023