O le a le vave ma le sa'o o le tu'uina o fa'ailoga fa'aaoga mea moni augmented?

O se suʻesuʻega fou mai le Rush University Medical Center ua aoina faʻamatalaga i luga o le aʻafiaga o meafaigaluega moni faʻateleina i luga o le faʻapipiʻiina o sikulima pedicle i le taimi o taotoga.
O le suʻesuʻega "Augmented Reality in Minimally Invasive Spine Surgery: Early Efficacy and Complications of Percutaneous Fixation with Pedicle Screws" na lomia ia Setema 28, 2022 i le Journal of the Spine.
"I le aotelega, ua faʻaleleia atili le saʻo o faʻailoga pedicle i le faʻateleina o le faʻaogaina o meafaifaʻaili faʻavae, lea na faʻamatalaina e saʻo i le 89-100% o mataupu.Fa'atupuina i le ta'otoga tuila'i Fa'aopoopo fa'atekonolosi moni fau i luga o fa'ata'ita'iga fa'aonaponei fa'aonaponei e tu'uina atu ai se va'aiga 3D o le tuasivi ma fa'aitiitia ai le a'afiaga o fa'afitauli o le ergonomic ma le fa'atinoga, "o le tusi lea a le au su'esu'e.
O faiga fa'aopoopo fa'aopoopo e masani lava ona fa'aalia ai ulu uaealesi ma fa'aaliga manino mata lata ane e fa'atino sa'o ai ata 3D i totonu ole mata ole foma'i tipitipi.
Ina ia su'esu'e i a'afiaga o le mea moni fa'aopoopo, e to'atolu foma'i tipitipi sinia i fa'alapotopotoga se lua na fa'aogaina e tu'u ai meafaifa'aili fa'ameamea mo le 164 fa'alavelave fa'afuase'i.
O nei mea, 155 mo faʻamaʻi faʻaleagaina, 6 mo tuma ma le 3 mo faʻamaʻi faʻaleagaina.O le aofaʻi o 606 pedicle screws na tuʻuina, e aofia ai le 590 i le lumbar spine ma le 16 i le thoracic spine.
Na suʻesuʻeina e le au suʻesuʻe le faitau aofaʻi o tagata maʻi, taʻaloga taʻavale e aofia ai le aofaʻi o taimi avanoa i tua, faʻalavelave faʻapitoa, ma fua faatatau o le toe iloiloga o masini.
O le taimi mai le resitalaina ma le fa'aogaina o le va'aiga i le tu'u fa'ai'uga fa'amau e tusa ma le 3 minute 54 sekone mo fa'avili ta'itasi.Ina ua sili atu le poto masani a fomai tipitipi i le faiga, o le taimi o taotoga e tutusa i taimi muamua ma tuai.A maeʻa le 6-24 masina o le tulitatao, e leai se suiga o meafaigaluega na manaʻomia ona o faʻalavelave faʻapitoa poʻo le leitio.
Na matauina e le au suʻesuʻe o le aofaʻi o 3 sikulima na suia i le taimi o le taʻaloga, ma e leai se radiculopathy poʻo le neurological deficit na faʻamauina i le taimi mulimuli.
Na matauina e le au suʻesuʻe o le lipoti muamua lea i luga o le faʻaogaina o le mea moni faʻateleina mo le faʻaogaina o le sikuila o le vaʻai i totonu o faiga faʻalavelave faʻafuaseʻi ma faʻamaonia ai le aoga ma le saogalemu o nei faiga e faʻaaoga ai tekinolosi.
O tusitala suʻesuʻe e aofia ai Alexander J. Butler, MD, Matthew Colman, MD, ma Frank M. Philips, MD, uma mai Rush University Medical Center i Chicago, Ilinoi.James Lynch, MD, Spine Nevada, Reno, Nevada, na auai foi i le suʻesuʻega.


Taimi meli: Oke-31-2022