O a mea e a'afia ai le pito sili ona fa'amauina o le nati loka?

1. Fa'ama'a'a fa'ama'a'a mea: A fa'atupuina mea fa'atupu i le uta fa'ata'amilomilo, o le fa'alavelave o le "fa'ama'a'a fa'ama'a'a fa'ata'amilosaga" po'o le fa'amaluluina o le fa'amaluluina o le fa'asolosolo, o lona uiga i lalo o le fa'alavelave fa'afuase'i o le amplitude cyclic, e fa'atupula'ia pe fa'aitiitia le mamafa o le mamafa i le si'itia o le numera o taamilosaga. A mae'a ni ta'amilosaga, e o'o atu le amplitude o le mamafa i se tulaga mautu fa'ata'amilo. O le vaivai o le ta'amilosaga maualalo o le nati loka e faia i lalo o le tulaga e tumau pea le fa'alavelave, ma o le fa'ama'a'a po'o le fa'amaluluina o le fasi filo o le a a'afia ai le maualuga o le sikulima i fafo torque. O le u'amea u'amea fa'aaogaina mo le gaosiga o nati loka e patino i le mea fa'ama'a'a cyclic strain. O le fa'ama'a'aina o meafaitino o le a fa'ateleina ai le malosi toe fa'aleleia o le FN o le fasi filo ma fa'atuputeleina ai le malosi fa'amau.

2. O le felafolafoaʻi tulimanu o se mea taua e aʻafia ai le faʻamalosi faʻamalosi, ma o le i ai o le feteʻenaʻiga o le faʻavae lea mo le faʻaogaina masani o le nati loka. A'o galue le nati loka, o lo'o i ai le mamafa ma le nofoa fete'ena'iga i luga o le fa'afeso'ota'i i lalo o le malosi toe fa'aleleia o le fasi filo. I le taimi o le faʻaaogaina faifaipea, o le faʻafesoʻotaʻi o loʻo aʻafia i feteʻenaʻiga faʻataʻamilomilo, ma faʻalelei tulaga matala ma pito, e mafua ai le laʻititi o le feteʻenaʻiga ma faʻaitiitia le maualuga o le faʻamauina o le nati.

nati loka 3. Ona o tapula'a fa'atekonolosi gaosi ma mafua'aga sa'o, e ono i ai ni tulimanu ma'ai i pito o filo po'o le fetaui lelei i le va o vaega. I le taimi o le ulua'i fa'apotopotoga, e ono i ai ni suiga po'o ni suiga i le sikulima-i ma le siku-i fafo torque, e mana'omia ai se numera patino o tamo'e ina ia maua atili sa'o loka loka toe fa'aoga uiga.

4. A maeʻa ona fuafuaina le faʻasologa o le geometric o meafaitino ma le nati, o le suiga i le tau tapuni e iai se aafiaga taua i le toe faʻaaogaina o uiga o le nati loka. O le tele o le tau tapunia, o le tele foi lea o le faʻaleagaina o le fasi filo pe a matala, o le maualuga o le faʻalavelave o le fasi filo, o le tele o le faʻalavelave faʻafefe o le taamilosaga, ma le tele o le mamafa o le FN o le fasi filo, lea e iai le masani o le. fa'ateleina le fa'atosina i fafo. I le isi itu, o le lautele o le fasi filo e faʻaitiitia, o le aofaʻi atoa o le filo filo e faʻaitiitia, o le feteʻenaʻiga ma le faʻamau e faʻaitiitia, o le faʻalavelave o le filo filo e faʻatuputeleina, ma le faʻaitiitia o le vaivai o le taʻamilosaga maualalo, lea e iai le masani. o le fa'aitiitia o le maualuga o le sikulima i fafo torque. I lalo o le gaioiga tuʻufaʻatasia o le tele o mea, e faigata ona vaʻai le fesuiaiga o le maualuga pito i luga ma le numera o faʻaoga faifaipea, ma e mafai ona matauina e ala i suʻega.


Taimi meli: Iul-10-2023