Aisea e maua ai le malosi vaivai

Fa'atupuina o le ta'e o le fa'amau:

O le nofoaga muamua e amata ai le ta'e vaivai e fa'aigoa lelei o le puna vaivai, ma o le puna vaivai e matua ma'ale'ale i le fa'apipi'i microstructure ma e mafai ona amata ta'e vaivai i se fua la'ititi. I le tulaga masani, i totonu o le tolu i le lima le tele o saito, o le faʻafitauli o le maualuga o le paʻu o le puna sili lea o le vaivai ma o le tele o le vaivai e amata i luga o le paʻu poʻo lalo.

Ae ui i lea, o loʻo i ai se numera tele o faʻalavelave ma nisi elemene faʻafefiloi poʻo mea leaga i totonu o le tioata o mea faʻapipiʻi, ma o le malosi o le tuaoi o saito e matua ese lava, ma o nei mea e mafai ona taʻitaʻia ai le vaivai. O fa'ai'uga o lo'o fa'aalia ai o ta'eta'e vaivai e faigofie ona tupu i tua'oi o saito, fa'apipi'i i luga po'o vaega lua vaega ma gaogao, ia e feso'ota'i uma i le lavelave ma le suiga o mea. Afai e mafai ona faʻaleleia le microstructure o paʻu pe a maeʻa togafitiga vevela, o lona malosi vaivai e mafai ona faʻateleina i sina itu.

Aafiaga ole decarbonization ile vaivai:

O le decarburization o luga o le paʻu e mafai ona faʻaitiitia ai le maaa o luga ma ofuina le teteʻe o le paʻu pe a uma ona tineia, ma mafai ona faʻaitiitia lelei le malosi vaivai o le faʻamau. GB / T3098.1 tulaga masani mo le faʻatinoina o le faʻaogaina o le suʻega decarbonization. O le tele o faʻamaumauga o loʻo faʻaalia ai o togafitiga le lelei o le vevela e mafai ona faʻaitiitia ai le malosi o le vaivai o paʻu e ala i le faʻapalapalaina o luga ma faʻaitiitia ai le tulaga maualuga. Pe a su'esu'eina le mafua'aga o le fa'aletonu o le gau o le malosi maualuga, e iloa ai o lo'o i ai le vaega fa'a-decarbonization i le va'aiga o le ulu ulu. Ae ui i lea, e mafai e le Fe3C ona tali atu i le O2, H2O ma le H2 i le maualuga o le vevela, e mafua ai le faʻaitiitia o le Fe3C i totonu o le mea faʻapipiʻi, ma faʻateleina ai le vaega ferritic o le mea faʻapipiʻi ma faʻaitiitia ai le malosi o le mea faʻapipiʻi.


Taimi meli: Tes-26-2022