Aisea e matua'i fa'afaono ia fa'a sikula ma nati?

E pei ona tatou iloa uma, o mea faʻapipiʻi filo e masani ona faʻamalosi vaega. Fa'apea o le nati e iai ona itu, o le tulimanu o ta'amilosaga ta'itasi o le tui e 360/n? tikeri, o lea e faateleina ai le numera o itu, ma faaitiitia le tulimanu o le taamilosaga. I le tele o tulaga, o le nofoaga patino ma faʻamatalaga o le faʻapipiʻiina o nati o le a faʻatapulaʻaina e le avanoa, ma e le tele le avanoa faʻapipiʻi. I le tulaga e le lava le avanoa, faʻaaoga se faʻamalo e faʻamalosi ai le nati, ma o le maualalo o le tulimanu o le tasi taamilosaga, o le sili atu lea.

Afai o le sikuea ma le umi o le itu e lava le umi, o gaioiga taʻitasi o le nati sikuea e 90 tikeri ma 180 tikeri. Talu ai e tatau ona tuʻu se avanoa mo le isi faʻamau e faʻasaga, e le talafeagai mo le faʻapipiʻiina pe a feagai ma se nofoaga vaapiapi. O lo'o fa'aalia le maualuga o le faigata o le fa'atulagaina o nati a le aufaigaluega.

O gaioiga taʻitasi o le nati hexagonal e mafai ona 60 tikeri, 120 tikeri ma 180 tikeri, faʻatasi ai ma le tele o faʻapotopotoga, e faigofie ona maua le tulaga o le faʻaulu, ma e faigofie ona faʻatulagaina le avanoa faʻapipiʻi i nofoaga vaapiapi. O le mautu foi e sili ona lelei i le faagasologa o le tali atu, ma o loʻo i ai faʻamau faʻailoga hexagon tutusa.
I le olaga i aso uma, afai e faʻateleina le numera o itu o le nati, e pei o le octagon poʻo le decagon, o le a faʻaitiitia le maualuga o le toe faʻaleleia o mamanu, e mafai ai ona faʻapipiʻi le faʻailoga i le tele o tulimanu i se vaapiapi, ae o le faʻaogaina. gafatia E faʻaitiitia foʻi le umi o le itu, faʻaititia le vaega faʻafesoʻotaʻi i le va o le pusi ma le nati, e faigofie ona taʻavale i totonu o se liʻo, ma sili atu ona faigofie ona sola ese.

O le nut / cap hexagonal ua mamanuina e faʻaogaina ai le faʻaogaina o masini ma hydraulics, mafaufau atoatoa i le faʻaoga faʻapitoa - o le tutusa o diagonal. Afai o se sikulima e ese le numera o itu, o itu e lua o le ki e le faalava. I aso ua leva, sa na o ni tui e pei o tui. O le ulu o le faʻailoga e iai ona itu e ese le avanoa e pei o se pu, e le talafeagai mo le faʻamalosi malosi.

I le faagasologa o le gaosiga moni, o le gaosiga o tekinolosi o le pulou sikulima hexagonal e faigofie foi, ma o le foliga o le itupa e mafai ona faʻasaoina mea mataʻutia ma faʻamautinoa ana faʻaaliga faʻatinoga.

Ina ua uma ona aoteleina pea e tuaa le poto masani, na latou filifilia le tele o nati hexagonal e faigofie ona faʻaogaina ma e le faigofie ona faʻafefe, e le gata ina faʻasaoina a latou lava mea ae faʻasaoina foi avanoa.

I le faʻataʻitaʻiga, ioe, o loʻo i ai mea e le-hexagonal, pentagonal, ma quadrangular, ae e seasea faʻaaogaina, ma e itiiti ifo mo le tafatolu, heptagonal, ma le octagonal.


Taimi meli: Mati-17-2023